Sposób przygotowania

Mięso drobiowe ugotować, doprawiając do smaku. Wyjąć, z wywaru, rozdrobnić na mniejsze porcje. W patelni rozgrzać tłuszcz, porcje kurczaka obtoczyć w mące, następnie przypiec -do lekkiego zarumienienia. Przygotować rondel, wlać trochę oleju, przełożyć zarumienionego kurczaka. Dolać trochę rosołu i dusić -na małym ogniu, pod przykryciem. Pod koniec pokroić trzy kwaśne jabłka, dorzucić do rondla i podusić jeszcze, aż zmiękną.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Karolina92

    to musi byc ciekawe, nigdy tak nie probowalam przyrzadzic kurczaka :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    bami

    Brzmi ciekawie i wydaje się być smaczne :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super przepis

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !