Sposób przygotowania

Pstrąga dokładnie umyć, nie zdejmować łusek, tylko odkroić wszystkie płetwy. Potem płaty starannie skropić sokiem z cytryn i przyprawić. Pstrąga odstawić na godzinę do lodówki. Później rybę obtoczyć z dwóch stron w mące i kłaść skórą ma dobrze rozgrzany tłuszcz. Gdy się zarumieni obsmażyć drugą stronę ryby.
W rondelku rozgrzać masło i dodać przeciśnięty czosnek.
Zdjętą z patelni rybę polewamy masłem czosnkowym - tak przygotowany pstrąg gotowy jest do spożycia. Podawać z ryżem lub frytkami.

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    berys18

    smakowite
  • 2
    original
    Opublikowano

    Pani Domu

    pyszna rybka
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !