Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Papryka marynowana z kapustą

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

papryka 15 sztuk
sól 5 łyżek
cukier 7 łyżek
ocet winny
kapusta biała 2 główki
kapusta czerwona 2 główki

Przepis i sposób przygotowania na: Papryka marynowana z kapustą

Po jednej główce kapusty -białej i czerwonej poszatkować. Posolić, dosypać pieprzu i cukru. Paprykę delikatnie wydrążyć, umyć i osuszyć. Napełnić poszatkowaną i doprawioną kapustą. Przygotować zalewę, wymieszać w równych proporcjach wodę i ocet Nafaszerowaną paprykę poukładać w słoikach, zalać zalewą octową. Słoiczki zamknąć, zapasteryzować.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Karolina92 26.03.2011 10:33
pysznosci! :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak