Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

żeberka na slodko ostro

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żeberka
3-4 lyzki miodu
Chili pieprz cayenne mielone Prymat
Liść laurowy suszony Prymat
sól
2 ząbki czosnku

Przepis i sposób przygotowania na: żeberka na slodko ostro

Żeberka umyć, włożyć do garna z gotującym się wrzatkiem na kilka minut. Wyjąć. Do miski wlać miód, dodać pieprz, liść laurowy, przecisniety czosnek, papryke, wymieszac. Nasmarowac zeberka marynata, wstawic do lodowki, po ok 45 minutach wyjac, i posmazyc z kazdej strony by sie podrumienily, wlozyc do brytfanki, podlac olejem i przykryc. W piekarniku powinny spedzic tyle, by nie byly twarde, wszystko zalezy od tego jak duze sa zeberka. Nalezy po prostu patrzec kiedy beda gotowe. :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pestka 10.11.2013 11:41
wyglądają apetycznie
Katarzyna/kate1980 04.08.2011 21:55
super
cukiereczek 23.09.2010 09:53
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak