Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jabłka pieczone z kremem migdałowym

3.0
(11)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

miód 2 Łyżki
słodka śmietana 3-4 Łyżki
cynamon
masło 100 gram
cukier 4 Łyżki
zmielone migdały 100 gram
jajko 3 szt.
jabłka duże

Przepis i sposób przygotowania na: Jabłka pieczone z kremem migdałowym

Z jabłek ścinamy \"czapeczki\" i wydrążamy miąższ. do garnka wlewamy miód i go karmelizujemy wlewamy śmietanę. Zagotować i odstawić.
Masło ucieramy z cukrem dodajemy pozostałe składniki i wydrążony wcześniej i posiekany miąższ. Mieszamy. Naczynie do zapiekania smarujemy masłem. Jabłka napełniamy kremem i zapiekamy. 15-20 min. wyciągamy przykrywamy \"czapeczką\", posypujemy cynamonem i dekorujemy masą z miodu i śmietany.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

alicjaja 25.09.2010 12:25
ahhh pycha
alicjaja 25.09.2010 12:25
ahhh pycha
alicjaja 23.09.2010 21:06
Sama słodycz!
aginaa 22.09.2010 18:35
fajne
anna186 22.09.2010 18:25
super pomysl

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak