Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ziemniaki z pieca nacinane

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki 6 szt
oliwa 2 łyżki
pieprz, sól
czosnek 1 ząbek
cebula 1/2 szt
pęczek natki pietruszki 1/2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: ziemniaki z pieca nacinane

Piekarnik rozgrzać do 200 stopni. Ziemniaki umyć i osuszyć, odciąć cienki plaster z dłuższej strony każdej bulwy. Ponacinać je głęboko. Ziemniaki ułożyć na natłuszczonej blaszce, plastry rozchylić i skropić oliwą, posypać pieprzem i solą. Piec około 1 godziny. Cebulę i czosnek drobno posiekać, wymieszać razem. Natkę pietruszki posiekać i wymieszać z bazylią i oregano. Paprykę wymieszać z kminkiem. Każdym rodzajem przybrania posypać po dwie bulwy, skropić je oliwą i włożyć do piekarnika na kolejne 15 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Roman5 04.11.2010 02:31
wysmienite

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak