Sposób przygotowania

Na maśle należy zeszklić cebulę. Dodajemy szpinak i smażymy do
całkowitego rozmrożenia. Następnie wrzucamy kostkę rosołową i
czosnek – mieszamy, aż przyprawy dokładnie połączą się ze szpinakiem.
Na koniec dodajemy do smaku maggi.

Tak przygotowany szpinak należy dokładnie odsączyć na sitku i
przełożyć do miski. Wkruszyć ricottę i wymieszać.

Makaron cannelloni ugotować aż będzie średnio miękki (ważne, by go nie
rozgotować, bo będzie się rozpadał).

Mleko podgrzać w garnuszku i dodać 2 serki topione. Mieszać tak długo,
aż serki się rozpuszczą i powstanie gładki sos.

Makaron nadziewać szpinakiem i układać w żaroodpornym naczyniu
wysmarowanym tłuszczem. Zapiekać w temp. 200 stopni przez ok. 20-25
minut. Wyłożyć na talerz, polać sosem i udekorować.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Ewa109

    Wypróbuje:)wygląda pysznie
  • 0
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    zapowiada sie smacznie :))
  • 0
    original
    Opublikowano

    iwona332

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    cukiereczek

    mniam
  • 1
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    fantastyczne jest

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !