Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cukinia pasteryzowana -smażona

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cukinia 1 kg
olej 5 łyżek
czosnek 1 główka

Przepis i sposób przygotowania na: Cukinia pasteryzowana -smażona

Cukinię należy obrać ze skórki, usunąć nasiona. Pokroić w drobną kostkę. Na patelni rozgrzać olej, wrzucić kosteczkę cukiniową, smażyć -nie zapominając o mieszaniu. Zdjąć z ognia, dodać rozdrobniony czosnek z solą i kwaskiem cytrynowym. Wszystko wymieszać. W przygotowane wcześniej nieduże słoiczki nakładać cukinię, opraz powstały sos. Słoiki zamknąć, zapasteryzować przez 25 minut.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MAR3STA 04.05.2012 19:16
fajna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak