Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

mięsny gulasz

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wieprzowina 1 kg
cebula 2
pomidory w puszce 1
przecier pomidorowy 1 szklanka
jogurt naturalny 1 szklanka
olej 4 łyżki
czosnek 4 ząbki
papryka czerwona 2

Przepis i sposób przygotowania na: mięsny gulasz

Mięso zalać jogurtem i wstawić na 3 godziny do lodówki. W garnuszku zarumienić pokrojoną w kosteczkę cebulę, dodać przyprawy, przeciśnięty przez praskę czosnek, wlać pomidory i przecier. Całość zagotować. Dodać mięso i dusić ok. 35 minut. Wrzucić pokrojoną paprykę i doprawić do smaku. Dusić ok. 20 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

natii3624 20.07.2012 17:04
mmm..wygląda super ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak