Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mój chlebek

3.0
(13)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka żytnia 7 szklanek
mąka pszenna 4 szklanki
sól 3 łyżki
otręby 2 szklanki
miód 2 Łyżki
zakwas
woda litr i szklanka (ciepła)

Przepis i sposób przygotowania na: Mój chlebek

Zmieszać najpierw składniki sypkie, wlać wodę miód, i zakwas. dobrze wymieszać.
Nałożyć do blaszek, nasmarowanych tłuszczem i posypanych kaszą manną. Odstawić pod ściereczka na 12 godzin. Następnie piec przez godzinę w temp 200 stopni. po upieczeniu posmarować po wierzchu pędzelkiem zmoczonym w wodzie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kate.500 16.02.2011 09:59
Też zdarza mi się upiec chlebek... Pyszność... Zupełnie inny zmak niż taki chlebek z piekarni...
aga130982 23.10.2010 09:33
mniam
cukiereczek 17.10.2010 09:56
Też lubię taki chleb
jolajka 25.09.2010 15:06
uwielbiam taki chleb
alicjaja 25.09.2010 12:45
pieczony normalnie w piekarniku!!!
alicjaja 25.09.2010 12:45
pieczony normalnie w piekarniku!!!
Katarzyna/kate1980 24.09.2010 09:10
szkoda że nie mam wypiekacza do chleba
Izabela/bella81 23.09.2010 23:13
Z przyjemnością bym spróbowała:)
alicjaja 23.09.2010 21:02
A jak pachnie!
aginaa 22.09.2010 18:33
super pomysl
anna186 22.09.2010 18:27
musze sprobowac:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak