Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

rolada z boczku

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pieczarki 20 dag
cebula 1 szt
jajko 1 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat 3 lyzki
olej
pieprz, sól, majeranek
boczek 1,3 kg
karkówka 35 mielon

Przepis i sposób przygotowania na: rolada z boczku

Boczek płuczemy wycieramy i odcinamy skore.Nacinamy tak aby dal sie rozłozyc jak ksiazka.Opruszamy sola pieprzem oraz majerankiem.Pieczarki i cebule drobno siekamy,i podsmazamy na oleju.Studzimy.Mieszamy z miesem mielonym(karkówka)jajkiem i bulka tarta.Przyprawiamy sola pieprzem,majerankiem i słodka papryka.Masa smarujemy boczek.Ciasno zwijamy.Obwiazujemy bawełniana nitka.Rolade układamy w brytfannie,posmarowanej olejem.PIECZEMY 70-80 minut w tem.180 st.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Niunia 12.03.2013 18:42
super,aż ślinka leci

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak