Sposób przygotowania

Mieso płuczemy wycieramy do sucha.Nacieramy sola i pieprzem.W brytfance rozgrzewamy olej,obsmazamy na nim schab ze wszystkich stron.Podlewamy odrobina zimnej wody.(a jeszcze lepiej jak by był bulion warzywny)Nastepnie wstawiamy do piekarnika rozgrzanego w tem. 200 st,Pieczemy godz.Miód ucieramy z oliwa i sosem sojowym.Mieszamy z musztarda francuska.Mieszanka smarujemy wierzch miesa na okolo 10 minut przed koncem pieczenia.Gotowy schab tniemy w plastry,mozna udekorowac plasterkami cytryny i gałazkami koperku.Podajemy z ziemniakami i surówka,albo na zimno z pieczywem z dodatkiem sosu tatarskiego

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Emilia22

    miodzio:)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !