Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

schab w miodowej glazurce

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

schab 1,5 kg
miód 3 łyzki
oliwa 3 łyzki
Musztarda francuska Prymat 2 łyzki
sos sojowy 0,5 łyzeczki

Przepis i sposób przygotowania na: schab w miodowej glazurce

Mieso płuczemy wycieramy do sucha.Nacieramy sola i pieprzem.W brytfance rozgrzewamy olej,obsmazamy na nim schab ze wszystkich stron.Podlewamy odrobina zimnej wody.(a jeszcze lepiej jak by był bulion warzywny)Nastepnie wstawiamy do piekarnika rozgrzanego w tem. 200 st,Pieczemy godz.Miód ucieramy z oliwa i sosem sojowym.Mieszamy z musztarda francuska.Mieszanka smarujemy wierzch miesa na okolo 10 minut przed koncem pieczenia.Gotowy schab tniemy w plastry,mozna udekorowac plasterkami cytryny i gałazkami koperku.Podajemy z ziemniakami i surówka,albo na zimno z pieczywem z dodatkiem sosu tatarskiego

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Emilia22 30.09.2010 09:04
miodzio:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak