Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieguski

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

30 dag maki
szczypta soli
0,5 łyżeczki proszku do pieczenia
20 dag masła
17 dag cukru
1 op.cukru waniliowego
15 dag posiekanych orzechów włoskich
10 dag draży czekoladowych
ewentualnie 15 dag orzechów laskowych
jajko 2 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Pieguski

Mąkę mieszamy z solą i proszkiem do pieczenia.Masło ucieramy z cukrami na puszystą masę.Cały czas ucierając dodajemy po jednym jajku.Masę mieszamy z mąką,orzechami i drażami.Z ciasta formujemy dwiema łyżeczkami ok 50 kulek.Układamy na natłuszczonej blasze.Każdą porcję pieczemy 15 min w 170 stopniach.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

wojtek10_89 28.10.2010 12:00
bardzo lubie te ciastka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak