Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pieczen zymska z papryka

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone 75 dag
dymki 4 szt
papryki pociete w paseczki 3 szt
jajko 2 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat 4 łyzki
czosnek 3 zabki
masło 1 łyzka
Zioła prowansalskie suszone Prymat
gałka muszkatałowa
parmezan 2 starty

Przepis i sposób przygotowania na: pieczen zymska z papryka

Dymki i czosnek obieramy,siekamy i szklimy na masle.Dodajemy do miesa.Dokładamy jajka,ser i tarta bułke.Przyprawiamy sola i pieprzem ziolami i gałka muszkatałowa.Mieszamy.Foremke smarujemy olejem.Warstwami ukladamy w niej miesna mase,i paski papryki.Wierzch smarujemy olejem i gładzimy.Pieczen wstawiamy do piekarnika rozgrzanego w tem.180st. i pieczemy 50 minut.Studzimy wyjmujemy z foremki i kroimy w grube plastry.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak