Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

babka piaskowa

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 2 szkl.
cukier 3/4 szkl.
jajko 4 szt.
margaryna palma 1 szt.
cukier waniliowy 1 szt.
kakao 1 łyzka
proszek do pieczenia 1 łyzka

Przepis i sposób przygotowania na: babka piaskowa

Margarynę rozpuścić i przestudzić.Do miski wbić białka z jajek, ubić mikserem na sztywna pianę. Dalej ubijać i dodawać na przemian cukier, mąkę, proszek do pieczenia i żółtka. Na końcu dodać roztopioną i przestudzoną margarynę i cukier waniliowy.. Wylać ciasto do formy, ale nie całe- 3/4.Do 1/4 ciasta dodać kakao i polać ciemną masą po środku formy. Piec ok. 30 minut.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Beata73 16.03.2013 12:27
bardzo puszysta
justynab1903 01.03.2012 22:45
wygląda smakowicie
Margo1 27.09.2010 07:25
lubię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak