Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zapiekanka z ziemniakami i boczkiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 1 kg
boczek 400g
cebula
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: zapiekanka z ziemniakami i boczkiem

Ziemniaki obieramy, gotujemy w osolonej wodzie ok. 5-7 minut. W tym czasie kroimy w kostkę boczek, cebulę w piórka, mieszamy. Podgotowane ziemniaczki odsączamy z wody, łączymy z boczkiem i cebulą. Po tym jak dobrze wymieszamy i przyprawimy przekładamy całość do naczynia żaroodpornego. Wkładamy to do piekarnika nagrzanego do temperatury 250-300 stopni, czekamy 30 minut. Wyciągamy, przekładamy na talerze, podajemy z maślanką i jemy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak