Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Karp w jarzynach

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

karp 1 kg
piwo 2 szklanki
cytryna 1 szt
margaryna 5 dkg
marchew 0,5 kg
pietruszka 0,5 kg
seler 0,5 kg
cebula 0,5 kg
kalarepa 0,5 kg
kapusta włoska 0,5 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Karp w jarzynach

Karpia oskrobać, wypatroszyć. Pokrojoną rybę natrzeć solą, skropić sokiem z cytryny. Jarzyny pokroić w \"zapałkę\", wymieszać, dusić na margarynie, zalac piwem. Na jarzynach ułożyć kawałki ryby, położyć na wierzch kawałki margarynyi dusić przez 30 minut w szczelnie przykrytym naczyniu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

rakow2
rakow2 12.09.2011 16:24
karp dobry na wigilię
adam1f 19.05.2011 00:12
super
izapozdro 04.04.2011 20:07
lubię
Marcin46
Marcin46 24.09.2010 09:27
niezłe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak