Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

litewskie kluski mojej babci

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 250g
słonina 50g
wołowina 250g
cebula 1
Sól, pieprz, majeranek
woda 1/5szklanki
rosół 3litry
jaja 2szt

Przepis i sposób przygotowania na: litewskie kluski mojej babci

Wołowinę i słoninę drobno posiekać, wymieszać. Cebulę posiekać, sparzyć w rosole. Do mięsa dodać cebulę, sól, pieprz, majeranek, wymieszać.
Przygotować ciasto: mąkę przesiać, dodać jajka i wodę, zagnieść, cienko rozwałkować. Wyciąć niewielkie krążki. Z mięsa formować kulki, kłaść na krążkach i dokładnie zlepiać. Kołduny gotować w rosole przez 10 minut.
Podawać z rosołem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak