Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Biszkopt z truskawkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

torebka cukru waniliowego ,szczypta soli
20dag mąki pszennej ,4dag mąki ziemniaczanej ,płaska łyżeczka proszku do pieczenia,50dag truskawek
masło 20 dag
cukier 16 dag
jajko 4 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Biszkopt z truskawkami

Masło utrzeć z cukrem, cukrem waniliowym i solą na puszystą masę. Nie przerywając ucierania, kolejno wbijać jajko (następne wbić gdy jedno już się połączy). Do gładkiej masy przesiać obie mąki z proszkiem do pieczenia, delikatnie wymieszać. Gdy składniki się połączą, przełożyć ciasto do natłuszczonej kwadratowej formy o boku 20 cm posypać oczyszczonymi truskawkami. Piec 45 minut w temp. 170 stopni C. Ciepłe ciasto można posypać cukrem pudrem z cukrem waniliowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak