Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki z piersi kurczaka z natką pietruszki

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki z piersi kurczaka z natką pietruszki

Przygotowanie:

Piersi z kurczaka lekko rozbijamy przez folię, posypujemy solą i czosnkiem, odstawiamy na 10-15 min. Po tym czasie na każdy filet wykładamy plasterek szynki i żółtego sera, posypujemy natką pietruszki i zwijamy mięso w roladkę.

Gotową panierujemy w mące, rozmąconym jajku i bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju na złoto.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak