Sposób przygotowania

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
Mąkę razem z proszkiem do pieczenia przesiewamy do sporej miski , dodajemy cukier,mieszamy ,dodajemy 7 -8 łyzek oleju ,3 jajka i olejek. Mieszamy wszystko łyżką, żeby składniki się połączyły( nie trzeba nic ucierać , wystarczy dobrze wymieszać),wylewamy ciasto na wysmarowaną i wysypana bułką tartą blachę ,układamy owoce i do piekarnika na 160 st. czasu nie podam bo ja zawsze robię na oko. Ciasto powinno się pięknie zezłocić na wierzchu i przejść pozytywnie \"próbę patyczkową\" . Ciasto przed podaniem mozna opruszyc z wierzchu odrobiną cukru pudru.Własciwie zawsze się udaje, na wierzchu tworzy się złocista lekko chrupiąca skorupka a w środku jest puszyste. Podane składniki wystarczają na małą tortownicę, na większą albo na blachę trzeba liczyć x 2.
Polecam i życzę smacznego!

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !