Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

flaczki z żołądków drobiowych

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żołądki drobiowe 1 kg
flaki wieprzowe 1 opakowanie
marchew 2 szt.
rosół z kury 2 kostki

Przepis i sposób przygotowania na: flaczki z żołądków drobiowych

żołądki oczyścić i wypłukać, pokroić w paski , zalać wodą i gotować na wolnym ogniu. dodać pokrojoną w kostkę marchewkę , jak są żołądki pół miękkie dodać flaczki wieprzowe, gotować do miękkości , z margaryny i mąkki zrobić zasmażkę wsypac do gotujących się flaczków razem z majrankiem, dodać kostki rosołowe , chwilę pogotować , dodać resztę przypraw .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

misia53 11.04.2013 11:05
bardzo smaczne , czasen też robię
ankaryba 25.03.2013 08:32
to coś dla mnie :-)
miki47 29.08.2012 20:13
pysznie
Sarenka 11.06.2011 07:53
Apetyczne flaczki
gusia1000 24.01.2011 14:34
Pożywne jedzenie, np. z pieczywem, czy ziemniakami.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak