Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tarta warzywna

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bakłażan 1
puszka kukurydzy
ser feta 20 dag
cebula
oliwa
ser żółty 20 dag
mąka pszenna 25 dag
masło 12 dag
olej 1 łyżka
woda 1/3 szklanki
sól 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Tarta warzywna

Na oliwie z oliwek zeszklić cebulę. Dodać pokrojonego w kostkę bakłażana, pokrojoną w paski paprykę oraz kukurydzę - przysmażyć.

Składniki na ciasto (mąka, masło, olej, woda, sól) należy rozrobić i schłodzić w lodówce co najmniej 1h.

Kiedy ciasto jest już schłodzone, wysadzamy nim okrągłą formę. Nakłuwamy widelcem ciasto. Podpiekamy w piekarniku w temp. 180 stopni przez 5 minut. Następnie wyjmujemy i układamy farsz. Na farsz dajemy pokrojoną w kostkę fetę i posypujemy całość bazylią. Wierzch posypujemy serem żółtym. Pieczemy przez ok. 30-35 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 30.03.2013 18:39
bardzo dobra
agata1722
agata1722 02.07.2011 17:37
mniam
Iwusia 19.02.2011 22:25
wygląda bardzo smacznie :)
Ewa109 14.10.2010 20:10
smacznie wygląda:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak