Sposób przygotowania

Kalarepy i marchewki zetrzeć na wiórki i pozostawić na ok. 1 h, by puściły sok (wtedy warzywa nie będą suche). Po czasie dodać roztrzepane jajko, mąkę pszenną (tyle, by zagęścić masę), sól i pieprz. Smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron.
Ogórki zetrzeć na wiórki i odsączyć z wody. Następnie dodać jogurt oraz przyprawę „Tzatziki” – dokładnie wymieszać.
Przed podaniem polać placki sosem tzatziki.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Ewa109

    ciekawe czy dobre, wypróbuje:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    adam1f

    muszę spróbować
  • 1
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    wyglądają apetycznie :)
  • 1
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    interesujące...

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !