Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Placki kalarepowo-marchewkowe z tzatzikami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

duże kalarepy 3
duże marchewki 2
jajko
mąka pszenna
pieprz
sól
olej do smażenia
jogurt naturalny
Tzatziki pikantny sos czosnkowy Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Placki kalarepowo-marchewkowe z tzatzikami

Kalarepy i marchewki zetrzeć na wiórki i pozostawić na ok. 1 h, by puściły sok (wtedy warzywa nie będą suche). Po czasie dodać roztrzepane jajko, mąkę pszenną (tyle, by zagęścić masę), sól i pieprz. Smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron.
Ogórki zetrzeć na wiórki i odsączyć z wody. Następnie dodać jogurt oraz przyprawę „Tzatziki” – dokładnie wymieszać.
Przed podaniem polać placki sosem tzatziki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 30.03.2013 18:39
interesujące...
Iwusia 01.04.2011 12:35
wyglądają apetycznie :)
adam1f 10.03.2011 00:12
muszę spróbować
Ewa109 22.09.2010 14:24
ciekawe czy dobre, wypróbuje:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak