Sposób przygotowania

Czekoladę połamać na kawałki i rozpuścić z masłem i cukrem w kąpieli wodnej; lekko przestudzić.
Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, kakao i chili.
Jajko i żółtka wymieszać z mlekiem.
Dodać jeszcze ciepłą masę czekoladową. Mieszać, stopniowo dodając mieszankę mąki.
Ciasto wylać do natłuszczonej tortownicy. Piec w temperaturze 180 st. C przez ok. 45 minut.

Przed wstawieniem do piekarnika można dodać do ciasta trochę wydrylowanych wiśni - świetnie się komponują z czekoladowo-pikantnym smakiem. Po wyjęciu można polać ulubioną polewą - najlepiej czekoladową.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !