Sposób przygotowania

Kotlety rozklepać na duże , foremne płaty. Posmarować musztardą Posolić i popieprzyć. Na każdym ułożyć kawałek skórki razowca, kawałek korniszona, łyżkę wędzonki, pasek słoninki, kilka ,, piórek \" cebuli. Założyć brzegi. Zwinąć roladkę i spiąć wykałaczkami lub związać nitką .Oprószyć mąką . Na patelni rozgrzać tłuszcze i obsmażyć zrazy na rumiano. Przełożyć do garnka. Na pozostały na patelni tłuszcz wsypać pokrojoną drobno cebulę i usmażyć na rumiano. Dołożyć do zrazów. Zalać wodą . Dołożyć kostkę bulionową i dusić ok 1 godziny , aż cebula się rozgotuje a płyn odparuje o połowę tworząc rumiany, gesty sos , doprawić do smaku.
Podawać z kaszą .

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    eli_555

    Pyszne roladki.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Magdalena1110

    pycha
  • 1
    dscf7715
    Opublikowano

    Mysiunia

    bardzo smacznie wygladaja:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    polly66

    bardzo apetyczne
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Karolcia12

    ślinka cieknie..zrobię w niedzielę na obiadek
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Agnik

    mniam
  • 1
    original
    Opublikowano

    ewelina/bunia

    piękne
  • 2
    original
    Opublikowano

    plocia

    Takie zraziki to po prostu pierwsza klasa, jak dla mnie
  • 0
    20150712_154527
    Opublikowano

    Wozniczka

    Pyszności mniam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !