Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zrazy zawijane ze schabu w cebuli :

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

1 średniej wielkości korniszon przekrojony na ćwiartki,4 paski skórki z razowca ( długości takiej by mieściła się na kotlecie )
4 płaskie łyżeczki musztardy francuskiej z całymi ziarnami gorczycy,mielony pieprz ,sól,4 średniej wielkości cebule ,4 łyżki mąk
wędzonka 4 łyżki (drobno pokrojonej)
olej z pestek winogron 2 łyżki
masło 2 łyżki
kostka mięsna 1 szt.
kotlety schabowe 4 szt. (duże)
słonina 4 paseczki

Przepis i sposób przygotowania na: Zrazy zawijane ze schabu w cebuli :

Kotlety rozklepać na duże , foremne płaty. Posmarować musztardą Posolić i popieprzyć. Na każdym ułożyć kawałek skórki razowca, kawałek korniszona, łyżkę wędzonki, pasek słoninki, kilka ,, piórek \" cebuli. Założyć brzegi. Zwinąć roladkę i spiąć wykałaczkami lub związać nitką .Oprószyć mąką . Na patelni rozgrzać tłuszcze i obsmażyć zrazy na rumiano. Przełożyć do garnka. Na pozostały na patelni tłuszcz wsypać pokrojoną drobno cebulę i usmażyć na rumiano. Dołożyć do zrazów. Zalać wodą . Dołożyć kostkę bulionową i dusić ok 1 godziny , aż cebula się rozgotuje a płyn odparuje o połowę tworząc rumiany, gesty sos , doprawić do smaku.
Podawać z kaszą .

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wozniczka
Wozniczka 09.07.2016 23:24
Pyszności mniam
plocia 20.02.2013 23:26
Takie zraziki to po prostu pierwsza klasa, jak dla mnie
ewelina/bunia 07.02.2012 11:41
piękne
Agnik 15.11.2011 20:23
mniam
Karolcia12 11.08.2011 22:26
ślinka cieknie..zrobię w niedzielę na obiadek
polly66 15.05.2011 09:54
bardzo apetyczne
Mysiunia 18.04.2011 18:53
bardzo smacznie wygladaja:)
Magdalena1110 26.03.2011 07:08
pycha
eli_555 27.11.2010 20:17
Pyszne roladki.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak