Sposób przygotowania

Jak został nam rosół, np taki jak z tego przepisu:
http://www.doradcasmaku.pl/przepis/49693/jesienny-rosolek.html

Wyjmujemy wszystkie warzywa i mięso, zostawiamy sam wywar. W zależności od tego ile wywaru zostało, dodajemy tyle koncentratu pomidorowego, żeby zupa była lekko kwaśna.
Marchewkę i pietruszkę kroimy w plasterki, selera w kostkę i dodajemy do wywaru.
Dodajemy drobny makaron, np gwiazdki. Ja dodaję po 2 łyżki makaronu na osobę. Jak pomidorowej mają być 4 porcje to dodaję 8 łyżek makaronu.
Wszystko razem gotujemy parę minut, aż makaron jest miękki.
Już w talerzu do każdej porcji dodajemy łyżkę gęstej śmietany.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !