Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasztet wieprzowy

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wieprzowina 1 kg
wątróbka z kury 30 dkg
cebula 2 szt
jajko 5 szt
pietruszka 1 szt
marchew 1 szt
seler kawałek
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
ziele angielskie 5 szt
bułki czerstwe 2 szt
olej 5 łyżek
boczek 0,5 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Pasztet wieprzowy

Mięso wieprzowe i boczek ugotować z włoszczyzną i przyprawami w małej ilości wody.Na oleju poddusić wątróbkę i pokrojoną cebulę.Namoczoną i odciśniętą bułkę, mięso,boczek i wątróbkę z cebulą zemleć dodać jajka -wymieszać i doprawić.Masę przełożyć do naczynia żaroodpornego i piec 1 h w 160 st.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IZABELA29 25.01.2013 09:25
gdy nie chce mi się jechać do miasta po wędlinę robię pasztet lub po prostu klops
anemon 14.09.2012 14:47
Domowy najlepszy.
Krystyna32 29.05.2012 13:03
super, muszę zrobić taki
SyMiki 22.08.2011 21:41
super
Aniunia773 11.03.2011 14:57
wyprobowan-super!!!!!!!!!!!1
Edyta38 27.01.2011 10:46
pyszniutki:)
Margo1 22.09.2010 16:12
Nie jadłam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak