Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki z tilapii z serem pleśniowym i plastrami pomidora

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filety z tilapii (rozmrożone) 4
pomidor
czosnku 2 ząbki
sera z niebieską pleśnią 50 g
oliwa
sól, pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki z tilapii z serem pleśniowym i plastrami pomidora

Filety rybne przekrajamy wzdłuż, aby otrzymać węższe paski i równocześnie mniejsze roladki. Solimy je i oprószamy pieprzem.

Na każdym kawałku ryby układamy cieniutkie plasterki czosnku oraz plaster sera z niebieską pleśnią, zwijamy roladki i układamy w natłuszczonym naczyniu żaroodpornym.

Na każdej roladce układamy plaster pomidora, który delikatnie oprószmy solą i pieprzem oraz skrapiamy oliwą.

Zapiekamy przez 20-25 minut w piekarniku nagrzanym do 170ºC.

Polecam tę rybę ponieważ po rozmrożeniu pozostaje jędrna i nie rozpada się.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Cukiereczek13 05.05.2012 10:48
fajne ;)
Ela15 31.07.2011 20:15
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak