Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ZUPA Z KUREK PO CYGAŃSKU

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kurki 50 dkg
bulion 1,5 l
cebula 1 szt
ziemniaki 2 szt
jajko 1 szt
pomidorowy koncentrat 1 łyż
Majeranek suszony Prymat
papryka mielona
wołowina bez kości 20 dkg
mąka 5 łyz

Przepis i sposób przygotowania na: ZUPA Z KUREK PO CYGAŃSKU

grzyby pokroic i podsamżyc na masełku. Mięso pokroić w kostkę podsamżyć z cebulą i wlac bulion gotowac do miękkości. Pod koniec gotowanei adodac pokrojoen ziemniaki w kostkę. Z mąki jajka i soli zagnieśc ciasto i zetrzec do zupy na tarce o dużych otworach i ugotować. Następnei dodac koncentrat oraz przyprawy i doprawić do smaku chwilę gotując.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak