Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Domowa wędlina z łopatki

2.0
(4)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Łopatka wieprzowa, 2 kg
sól, 4 łyżki
czosnek 2 ząbki

Przepis i sposób przygotowania na: Domowa wędlina z łopatki

Miso najpierw peklujemy - do litra wody dodajemy 4 łyżki soli, 2 ząbki czosnku i przyprawy w/w. Moczymy w tej solance 48 godzin, przewracając co jakiś czas. Potem gotujemy w wodzie z ulubionymi przyprawami ( ja dodaję majeranek), aż widelec wbity w mięso wchodzi w nie bez oporu a płyn wyciekający z niego będzie przezroczysty. Studzimy w płynie, w którym się gotowała. Taką wędlinę można jeść i na ciepło i na zimno.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

romanrafal
romanrafal 17.07.2013 18:04
przepyszne mięsko
Wacław 31.12.2011 12:32
swojska,najlepsza !
ben-ka 14.10.2011 20:53
lubię pieczone mięsko:)
ilka_86 09.04.2011 22:17
pyszności
iwona332 05.01.2011 00:24
super
SmacznaPyza 28.11.2010 19:28
świetna wędlinka do chleba
m1monika 21.10.2010 21:52
wygląda bardzo apetycznie :-)
Łucja1 14.10.2010 15:22
robię podobną czasami, i wszystkim smakuje!
mamusia1 02.10.2010 14:05
pamiętam jej smak z dzieciństwa!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak