Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos grzybowy

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

tłuszcz do smażenia
mąka 1 łyżka
woda 1 szkl.
śmietana 0,5 szkl.
sól i pieprz
pieczarki 20 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Sos grzybowy

Pieczarki pokroić i usmażyć na tłuszczu, podlać wodąi dusić do miękkości. Zrobić zasmażkę i dodać do wywaru z grzybów i zagotować. Przyprawić do smaku, dodać śmietanę. Można przesmażyć z cebulką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Edyta31 29.07.2011 23:29
przepysznie wygląda ten sosik :)
daria899 01.02.2011 21:34
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak