Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mięsne piłeczki

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone wołowe 15 gram
mięso mielone cielęce 15 gram
mięso mielone wieprzowe 15 gram
kajzerka 1 sztuka
mała cebulka 1 sztuka
jajko 1 sztuka
szczypiorek 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Mięsne piłeczki

Kajzerkę namoczyć w ciepłej wodzie i wycisnąć. Cebulkę obrać, umyć i zetrzeć na tarce na dużych oczkach. Umyć i pisiekać szczypiorek, 3 duże łyżki posiekanego szczypiorku powinno wystarczyć. Dodajemy szczypiorek, cebulkę, kajzerkę i jajko do mięsa. Wyrabiamy. Doprawiamy do smaku. Formujemy małe kuleczki i smażymy na rogrzanym ogniu aż się zarumienią. Dobrze komponują si8ę z ziemniaczkami i sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

rakow2
rakow2 09.09.2011 15:34
a można taką piłeczką gola strzelić
agata1722
agata1722 26.05.2011 20:27
to znakomita przystawka do wieczornej imprezki
cukiereczek 08.08.2010 08:57
Na obiad i nie tylko

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak