Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

A`la gołąbki

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Biała kapustka główka 1/2
mięso wieprzowe kg 1/2
ryż szklanka 1
cebula biała szt 1
czosnek ząbek 2
sól
pieprz
Bułka tarta klasyczna Prymat
olej do smażenia
jajko szt 1

Przepis i sposób przygotowania na: A`la gołąbki

1. Kapustę poszatkować.
2. Cebulę i czosnek zeszklić na oleju i zmielić z mięsem.
3. Kapustę, mięso, jajko i surowy ryż wymieszać i doprawić do smaku.
4. Formułować małe kulki jak \"mielone\", obtaczać w bułce tartej i smażyć na oleju.
5. Przed podaniem dusić gołąbki przez godzinę podlewając wodą.

Najlepiej smakują z sosem pomidorowym

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Beata73 12.11.2013 09:04
wspaniałe danie dla każdego
Kate131 14.05.2012 08:08
dobre
iknkirke 02.10.2011 14:43
pycha
jola1512 16.05.2011 11:16
fajny przepis
Wojtek8 18.02.2011 08:34
fajne
gacopierz23 25.11.2010 09:54
Dzisiaj spróbuje
ewelina63 19.10.2010 15:07
pycha
darus 18.10.2010 15:56
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak