Sposób przygotowania

1. Cukinie pokroić wzdłuż na cienkie plasterki i podpiec na patelni lub grillu.
2.Czosnek pokroić na cienkie plasterki.
3. Ułożyć pierwszą warstwę cukinii w plastikowym pojemniku, LEKKO posolić i popieprzyć. Posypać lubczykiem i czosnkiem.
4. Kontynuować czynność aż do wyczerpania składników.
5.Zalać przekładańca oliwą powyżej ostatniej warstwy ( próbowałam także zalewać go olejem z dodatkiem oliwy OLIWIER i wyszło także pyszne).
6.Szczelnie zamknąć pojemnik i odstawić do lodówki na 4-5 dni, żeby składniki przeszły smakiem przypraw.
7. Cukinia jest wspaniała w połączeniu ze świeżym chlebem lub bagietką.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    kuklik

    bardzo ciekawe
  • 0
    original
    Opublikowano

    Grażyna13

    Doskonaly pomysl :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    ewaa

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    AgaS10

    tak cukini jeszcze nie robiłam:)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Małgorzata106

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !