Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kasza po cygańsku

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kasza gryczana
1 łyżeczka soli
Zioła prowansalskie suszone Prymat
Gałka muszkatołowa mielona Prymat
oliwa
Ziele angielskie całe Prymat 3 ziarna

Przepis i sposób przygotowania na: kasza po cygańsku

Kaszę gryczaną namoczyć w wodzie na pół godziny przed gotowaniem , doprawić łyżeczka soli, ziołami prowansalskimi, gałką muszkatołową (szczypta) i 3 ziarenkami ziela angielskiego, do tego łyżka oliwki z oliwek.
Kasza powinna mieć niewiele wody - około pół łyżeczki stołowej powinno dzielić kaszę od lustra wody.
Gotować aż do uzyskania miękkości - po ugotowaniu pozostawić kaszę pod przykryciem aż wsiąknie cała woda. Przepis polecam szczególnie tym którzy ccą odtruć organizm z toksyn.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Andysz 05.03.2013 10:11
rewelacyjna kasza:]

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak