Sposób przygotowania

Myjemy dokładnie pomidory i kroimy w dużą kostkę.
Wrzucamy pomidory do dużego garnka i mieszamy z wyciśniętym sokiem z cytryn.
Włączamy ogień na średni poziom. Gdy zaczną się gotować należy troszkę zmniejszyć ogień, aby lekko się dusiły.
Dusimy przez 2 godziny, po czym dodajemy cukier - ilość według uznania.
Dusimy przez kolejną godzinę.
Gdy pomidory zaczną się rozpadać, należy je zmiksować, zagotować i wlewać do słoików.
Słoiki postawić do góry nogami. Gdy ostygną, chowamy do spiżarki.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Natalia/tubisiek

    nigdy takiego nie jadłam, ciekawe jak smakuje? :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Agnieszka172

    bardzo ciekawe
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    etka

    dżem ma niespotykany smak, warto zrobić go dla spróbowania ;)
  • 0
    original
    Opublikowano

    m1monika

    jeszcze takiego nie jadłam
  • 0
    original
    Opublikowano

    iwona332

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 0
    original
    Opublikowano

    adam1f

    ciekawe

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !