Sposób przygotowania

Ziemniaki gotujemy w mundurkach tak aby pozostały lekko twarde. Buraki gotujemy, obieramy. Warzywa kroimy w plasterki.
Mięso mieszamy z przeciśniętym przez praskę czosnkiem i posiekana cebulą. Smażymy.
Naczynie żaroodporne smarujemy masłem. Na dnie układamy część ziemniaków, część buraków i połowę mięsa. Wykładamy drugą część buraków, przyprawiamy solą i pieprzem przykrywamy ziemniakami.
Żółty ser ścieramy na tarce. Śmietanę ser i oregano mieszamy i polewamy zapiekankę/ Pieczemy w temp 200 C ok. 40 minut.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Bocja

    Bardzo fajny przepis.
  • 0
    original
    Opublikowano

    stokrotka

    spróbuję!
  • 0
    original
    Opublikowano

    cukiereczek

    warte spróbowania

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !