Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

RACUSZKI JABŁKOWE

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jabłko 3
cukier 2 ŁYŻKI

Przepis i sposób przygotowania na: RACUSZKI JABŁKOWE

Ciasto naleśnikowe. 2 jajka - z jajek ubić pianę. żółtka miksujemy z mąką i mlekiem i szczyptą soli. Dodajemy białko i miksujemy. Ilość mleka i mąki dozujemy aby powstała delikatna masa jednolita.
Jabłka trzemy na grubej tarce i mieszamy z cukrem. Mieszamy. Smażymy placuszki na oliwie. Posypujemy cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Adamorek 22.04.2012 20:48
z dzieciństwa
IlonaAlbertos 27.04.2011 00:56
Pysze są takie racuszki.
Krzysztof42 21.12.2010 13:39
lubię czasem przekąsić

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak