Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupka grzybowa z makaronem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula 1
marchewka 3
seler 1
olej 2lyzki
sól
pieprz
bulion jedna kostka
makaron świderki
grzyby suszone 30 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Zupka grzybowa z makaronem

Grzyby dokładnie umyć, zalać 2 szklankami letniej wody i moczyć 2 godziny. Osolić i gotować ok. 40 minut pod przykryciem. Warzywa obrać, umyć, drobno pokroić i razem z 2-3 ziarnami pieprzu podsmażyć na oleju. Zalać 3 szklankami wody, dodać 1/2 łyżeczki soli. Gotować 25 minut. Oba wywary przecedzić, połączyć. Grzyby ewentualnie pokroić i włożyć do zupy, doprawić ją kostką bulionową, solą, pieprzem i ewentualnie mlekiem. Podawać z ugotowanym makaronem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak