Sposób przygotowania

Ciasto naleśnikowe. 2 jajka - z jajek ubić pianę. żółtka miksujemy z mąką i mlekiem i szczyptą soli. Dodajemy białko i miksujemy. Ilość mleka i mąki dozujemy aby powstała delikatna masa jednolita. Ja dodaje jeszcze odrobinę wody gazowanej wtedy ciasto jest pulchniejsze.
Smażymy naleśniki na oleju.

Szpinak drobno siekamy i wkładamy na rozgrzaną oliwę. Wyciskamy czosnek przez praskę i dokładamy do szpinaku. Dusimy pod przykryciem.
Trzemy ser na tarce i na koniec dodajemy do szpinaku. Mieszamy aż ser się rozpuści.
Wkładamy do naleśników i zawijamy. Możemy posypać serem górę naleśników.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    ewelinapac

    pyszne
  • 1
    original
    Opublikowano

    rakow2

    szpinaku nie lubię

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !