Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dżem jabłkowo-miętowy

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukier 1 kg
mięta cytrynowa 2 łyżeczki
landrynki 100 miętowe
jabłko winne 3 kilka szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Dżem jabłkowo-miętowy

Jabłka obrać wyciąć gniazda nasienne i zetrzeć na tarce o grubych oczkach.
Od razu do gotowania dodać landrynki i miętę. Gotować mieszając od czasu do czasu, po ok 40 minutach dodać cukier i gotować jeszcze ok 1 godziny do odparowania nadmiaru soku. Nakładać do słoiczków i odwracać do góry dnem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kopiko1983 27.10.2011 06:58
Świetny przepis! Jestem zachwycona, bo dla mnie połączenie jabłka i mięty to po prostu bajka!
iwona332 26.05.2011 10:26
super
ZEWA 25.10.2010 21:03
musi być pyszny taki dżem

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak