Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

medaliony w porach

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

polędwiczki wieprzowe 2 szt
pory 2 szt
zimniaki 6 szt
Musztarda francuska Prymat 2 łyzki
miód 2 łyzki
Pieprz kolorowy Prymat w młynku
posiekane zioła
olej
sok z cytryny
sól

Przepis i sposób przygotowania na: medaliony w porach

Pory dzielimy na liscie.Wkładamy na 2 minuty do posolonego wrzatku.Odcedzamy i osuszamy.Poledwiczki myjemy suszymysolimy i smarujemy musztarda,miodem sokiem z cytryny i pieprzem.Wstawiamy na dwie godz do lodówki.Zamarynowane poledwiczki owijamy lisciami pory( miejsce przy miejscu.)Układamy w zaroodpornej formie.Smarujemy olejem i wstawiamy do piekarnkia rozgrzanego w 180 st.na 45 minut.Ziemniaki obieramy,płuczemy i tniemy w kosteczke.Smazymy na rumiano na oleju.Solimy.Posypujemy posiekanymi ziołami,przekładamy na ogrzany półmisek.Poledwiczki kroimy w grube plastry,i układamy na ziemniakach.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak