Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczarkowe placuszki

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pierś z kurczaka 50 dag
pieczarki 30 dag
natka pietruszki
jajko 3
mąka 4 płaskie łyżki
majonez 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczarkowe placuszki

Mięso pokrój w cienkie paski lub małą kostkę, pieczarki zetrzyj na tarce dużymi oczkami. Pietruszka posiekaj drobno (można tez dodać szczypiorek). Ubij jajka stopniowo dodając mąkę i majonez, a na końcu mięso i pieczarki, przypraw do smaku solą i pieprzem, odstaw na godzinę do lodówki. Smaż na patelni na średnim ogniu z obu stron na złoty kolor.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kasia36 20.08.2013 22:23
Pomysłowy przepis
Bernadeta1 22.03.2013 23:58
takie placuszki są na pewno bardzo smaczne
Elżbieta17 24.12.2012 22:36
polecam :)
Elżbieta17 18.08.2012 15:37
Rewelacja, zabieram do swojej księgi:)
Kopiko1983 18.10.2011 20:44
Ale dobre! mniam...
Kopiko1983 18.10.2011 20:44
Ale dobre! mniam...
Andzia1977
Andzia1977 20.08.2011 23:35
pycha, lubię wszystko co jest z pieczarkami
Dorota59 29.03.2011 12:45
po prostu super-muszę takie zrobić

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak