Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kurczak w panierce

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczaka podwójna 2
jajko 2
sos sojowy 4 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: kurczak w panierce

Pokrojone mięso polać sosem sojowym i doprawić do smaku. Odstawić na ok. pół godziny do lodówki. Następnie bułkę tartą wymieszać z papryką można tez dodać kilka łyżeczek ostrej papryki mielonej. Jajka roztrzepać. Piersi panierować w mące, jajkach i bułce tartej. Smażyć na złoty kolor z dwóch stron.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

monika154 28.05.2011 16:00
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak