Sposób przygotowania

Buraki ugotować w łupinach, obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Paprykę pokroić w paski, cebulę w krążki;
składniki zalewy połączyć, włożyć paprykę i cebulę, gotować około 10 minut. Dodać starte buraki, jeszcze gotować 10 minut ciągle mieszając. wkładać do słoików, zakręcać gorące, odwracać dom góry dnem, pozostawić pod przykryciem do wystygnięcia( jest to tzw sucha pasteryzacja)

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Anula1

    Witaminki na zime:)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    MAŁY

    pycha
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    MAŁY

    pycha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !