Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kalafior z sosem czosnkowym na zimno

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kalafior 1 szt
czosnek 1-2 ząbek
śmietanka 12-procentowa 0,5 szklanki
majonez 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Kalafior z sosem czosnkowym na zimno

Kalafior czyścimy i dzielimy na małe różyczki. Sparzamy go chwile wrzątkiem na sitku. Sos robimy ze śmietanki, przeciśnietego czosnku i majonezu dodanego do smaku. Polewamy kalafior sosem, mieszamy i wstawiamy do lodówki na ok. godzinę. Podajemy na zimno, pasuje do mięs z grilla lub jako zamiennik sałatki.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iwona332 02.09.2011 18:03
super
rosik93 09.05.2011 23:57
pycha
Izabela28 17.12.2010 13:29
Bardzo lubię kalafior z takim sosem. Bardzo dobrze również smakują brokuły, jajka i pomidory w takim sosie;)
Magda60 09.10.2010 21:44
czosnek uwielbiam
Karolina92 28.09.2010 18:39
ja tez czasem dodaję, zależy do czego sosu czosnkowego używam :)
Aida 28.09.2010 15:17
ja do sosu dodaje jeszcze koperek :)PYCHA!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak