Sposób przygotowania

Kalafior czyścimy i dzielimy na małe różyczki. Sparzamy go chwile wrzątkiem na sitku. Sos robimy ze śmietanki, przeciśnietego czosnku i majonezu dodanego do smaku. Polewamy kalafior sosem, mieszamy i wstawiamy do lodówki na ok. godzinę. Podajemy na zimno, pasuje do mięs z grilla lub jako zamiennik sałatki.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Aida

    ja do sosu dodaje jeszcze koperek :)PYCHA!
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Karolina92

    ja tez czasem dodaję, zależy do czego sosu czosnkowego używam :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Magda60

    czosnek uwielbiam
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Izabela28

    Bardzo lubię kalafior z takim sosem. Bardzo dobrze również smakują brokuły, jajka i pomidory w takim sosie;)
  • 2
    original
    Opublikowano

    rosik93

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    iwona332

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !