Sposób przygotowania

Pierś z kurczaka umyj, osusz i pokrój na plasterki grubości 1 cm.
Lekko je rozpłaszcz i oprósz solą oraz pieprzem – z obu stron.
Szałwię opłucz i osusz.
Na każdy plaster mięsa połóż liść szałwii.
Złóż mięso z szałwią na pół i zawiń go w plastry szynki.
Na patelni rozgrzej olej.
Na gorący tłuszcz włóż pakieciki z mięsa i smaż je na średnim ogniu – ok. 5 minut z każdej strony.
Wyjmij z oleju i studź.
Letnie mięso nabijaj, wraz z plasterkami pomidorów, na szpadki.
Tak przygotowane szaszłyczki można podawać na gorąco.

P.s. Zamiast zwykłych pomidorów możesz użyć 2-3 płaty suszonych pomidorów marynowanych w oleju, lub jedno opakowanie pomidorów koktajlowych.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    bernika

    plagait: http://meska-kuchnia.pl/Obiady/Z-drobiu/piersi-kurczaka-na-patyczkach.html
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    ekstra!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !